ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Във Франция тръгва тв предаване за състоянието на ел. мрежата

електропреносна мрежастълбоветок

В рамките на национален план за пестене на енергия, който ще бъде представен днес, във Франция започва да се излъчва телевизионна прогноза за състоянието на електропреносната мрежа, информира вестник "Льо Паризиен", цитиран от ДПА.

Информация за натоварването на електрическата мрежа ще бъде представяна в телевизионния ефир чрез символи в зелен, жълт и червен цвят.

Зеленият символ означава, че потреблението на електрическа енергия във Франция е балансирано.

Жълтият символ е индикация за известно претоварване на електрическата мрежа.

Червеният символ означава, че може да настъпят "прекъсвания" на доставките на електроенергия, поради което хората ще бъдат призовани да ограничат потреблението на електричество между 08:00 и 12:00 часа, както и между 18:00 и 20:00 ч. Например те ще бъдат помолени да включват своите перални машини или готварски печки по друго време на деня. 

Тази програма ще бъде излъчвана след прогнозата за времето. Френското правителство се надява тя да привлече около 80 процента от телевизионната аудитория.  

Информация за натоварването на електрическата мрежа във Франция може да бъде получена и от френския електропреносен оператор Ер Те Е (RTE), който публикува тези данни на своя сайт.  

Управляващите в Париж стартират телевизионната прогноза за състоянието на електроразпределителната мрежа на фона на нарастващите опасения от въвеждането на ограничения при доставката на електрическа енергия.

Франция се подготвя за подобен сценарий, тъй като повече от половината от 56-те й атомни централа са спрени за ремонт. Страната е силно зависима от доставките на електроенергия, която е генерирана от ядрени мощности.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *