ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

“Нестле-България” иска да купи дистрибутора “Исо-Плюс БГ”

20 г. Нестле България Обновена линия за производство на нов Кит Кат десерт

От “Нестле България” АД са заявили в Комисията за защита на конкуренцията своето намерение да осъществят концентрация чрез придобиване на контрол върху диcтpибyтopa нa xpaнитeлни дoбaвĸи “Иco – Πлюc БГ”EOOД.

“Нестле България”, която има бизнес у нас от 1994 г., се занимава с производство и дистрибуция на прахообразни и течни напитки, продукти за грижа за домашни любимци, готови ястия и помощни средства за готвене, захарни изделия, млечни продукти, продукти за здравословно хранене и зърнени храни.

Предметът на дейност на “Исо – Плюс БГ” ЕООД е свързан с дистрибуция на едро на витамини, минерали, билки и хранителни добавки, включително продуктите с марката Solgar на групата Нестле.

ISO-PLUS SA е основана през 1986 г. с цел осигуряване на гръцките потребители с хранителни добавки с голяма хранителна стойност и с възможно най-доброто обслужване и поддръжка. Централата ѝ е в гръцката столица Атина. Компанията има 26 години опит в представянето, разпространението и популяризирането на природните хранителни добавки в Гърция и е създала много силно присъствие и търговската мрежа на гръцкия пазар.

От началото на 2012 г., ISO-PLUS разширява своите операции в международен план, като открива представителства на Solgar в България и Румъния.

Едноличен собственик на капитала на “Исо – Плюс БГ”  е “Сементо”.

Плановете на “Нестле България” с тази концентрация е да поеме дистрибуцията на продуктите с марка Solgar в България.

Според уведомлението от кандидат-купувача, операцията се очаква да окаже въздействие върху географските и продуктови пазари в страната на търговия на едро на витамини, минерали и хранителни добавки.

От “Нестле България” искат КЗК да извърши оценка на концентрацията и да издаде решение. В тази връзка от регулатора заявиха, че всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

“Нестле България” е част от Nestlé S.A. – най-голямата компания, производител на храни и напитки в света и лидер в областта на балансираното хранене и активния начин на живот. Повече от 328 000 души в над 80 страни градят своята кариера в “Нестле” по целия свят, а в България – над 1200.

Историята на компанията в България започва през недалечната 1994 г., когато NESTLÉ закупува най-големия производител на шоколадови и захарни изделия “ШЗИ София”. “Нестле България” АД е един от най-големите стратегически инвеститори на българския пазар в сферата на хранителната промишленост.

“Нестлѐ” (Nestlé S.A.) е мултинационална компания с централен офис във Вьове, Швейцария, за производство на хранителни продукти, безалкохолни напитки и други, основана през 1866 г. от германския индустриалец Анри Нестлѐ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *