ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Агенцията за насърчаване на МСП ще организира националното участие на WORLD EXPO 2025

изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков се срещна с Н. Пр. Хироши Нарахира

Като традиционен и водещ организатор на участието на българските фирми на най-големите световни търговски изложения, с решение на правителството Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) към Министерство на иновациите и растежа ще организира българското участие на World ЕХРО 2025, което ще се проведе в Осака, Япония.

Събитието, което ще се проведе между 13 април и 13 октомври 2025 г., е един от най-важните световни форуми. Основна му тема ще бъде „Проектиране на бъдещо общество за нашия живот“. Предвижда се в специални панели в рамките на събитието да се засегнат важните теми за ваксинациите, начина на живот, неговото съхранение, както и дълголетието.

В тази връзка изпълнителният директор на агенцията Бойко Таков се срещна с Хироши Нарахира, извънреден и пълномощен посланик на Япония в България. Двамата разговаряха относно бизнес климата, състоянието на малкия и среден бизнес у нас, приоритетните сектори за търговско коопериране между предприятия от България и Япония, както и акцентите на предстоящия през 2025 г. форум.

„Наред с публичния сектор, сме поканили и бизнеса да се включи в организацията на националното ни представяне в Осака – искаме именно неговите представители на вземат активно участие, за да покажем най-доброто от България и българската икономика чрез една напълно прозрачна подготовка“, коментира Таков.

Министерският съвет е възложил на агенцията да организира българския павилион в Осака.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *