ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Атанас Атанасов в ново видео: Сега е моментът да кандидатствате

Министерство на културата представяне на зам.министри  Атанас Атанасов

Над 120 проекта са подадени само за няколко дни след откриването на новите програми на Националния фонд "Култура". Това отчете днес, 16 април, министърът на културата Атанас Атанасов в ново – трето поред видео от 8 април насам.

"В момента са отворени програми, които имат за цел да помогнат на творческия сектор да се възстанови след тежките последици от COVID-пандемията. Това видео е за всеки, който не вярва достатъчно, че има смисъл да опита, както и за всеки, който е опитал преди, но поради една или друга причина не е бил одобрен. За по-малко от седмица са подадени над 120 проекта. Отделно сроковете за реализирането на тези проекти са удължени и планираме допълнителни обучения и информационни дни. Сега е моментът да кандидатствате" – приканва творците министърът на културата.

Припомняме, че миналия петък (8 април) министър Атанасов публикува видео селфи от кабинета си, в което благодари на поздравилите го за рождения му ден. Поради съмнения, че го е снимал под въздействието на опиати, видеото предизвика множество критики и дори призиви за оставката му. Малко по-късно Атанасов обясни, че с него се е опитал да привлече общественото внимание към темата "култура" и че ще продължи с публикуването на видео изявления.

А ето по кои програми могат да кандидатстват творците. Новите предложения са: „Творчески стипендии“ (с обща сума за всички тях 7 000 000 лв.), „Награди за високи постижения на учащи в областта на изкуствата и културата“ (с индикативна сума от 1 000 000 лв), „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ (с индикативна сума от 10 000 000 лв.), „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ (с индикативна сума от 5 500 000 лв.), „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на традиционния цирк“ (с индикативна сума от 1 000 000 лв.), „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ (с индикативна сума от 5 500 000 лв.).

Другите две програми, които са отворени за кандидатстване, са от редовните на Национален фонд "Култура". Това са „Програма „Мобилност“ – I период“ (с индикативна сума от 200 000 лв.) и „Програма за целево финансово подпомагане на проекти, финансирани от програма „Творческа Европа“, подпрограма „Култура“(с индикативна сума от 200 000 лева).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *