ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Бойко Рашков назначи проверка на “Охранителна полиция”

Министерски съвет Бойко Рашков

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков Главна дирекция „Национална полиция“ започна цялостна проверка на дейността на отдел „Охранителна полиция“, както и на упражнявания контрол от страна на прекия ръководител. Тя бе разпоредена със заповед от директора на ОДМВР-София ст. комисар Живко Коцев веднага след разпространен в медийното пространство клип за неправомерни действия от двама униформени към шофьор на превозно средство. Целта на проверката бе изясняване на всички факти и обстоятелства по изнесения случай.

В хода ѝ е  била установена истинността, както и двамата служители – младши инспектори от група „Контрол на пътното движение по главни пътища и магистрали“ – прекият извършител с 18 години стаж в системата на МВР и шофьорът на служебния автомобил – 9 години работа във ведомството, посочват от МВР.

Осъществени са съответните срещи с тях, на които са запознати със заключенията на комисията и са дали съответните обяснения за извършеното деяние, както пред прекия си ръководител, така и пред състава на проверяващата комисия. Междувременно от комисията е изискана и цялостната документация от 4 април, работния ден на двамата полицаи, в която е проследена и извършената административно-наказателна дейност по време на дежурството им. Изяснява се и начинът на ползване на техническите средства, в които се отразяват взетото отношение спрямо водачите и пътниците на МПС. Констатирано е, че случаят с чуждия гражданин не е докладван и отбелязан в документацията.

За изясняване на обективната истина в рамките на проверката е изпратено искане до Дирекция „Консулски отношения“ за осъществяване на контакт с Посолството на Турция у нас с цел провеждане на среща с пострадалия водач. Използвани са и каналите на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ и българския полицейски аташе в Турция.

Паралелна проверка по случая е разпоредена и от административния ръководител на Софийската окръжна прокуратура.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *