ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„Бош“ инвестира още милиарди в бъдещия дигитален растеж

централа Бош

„Бош“ уверено продължава дигиталната си трансформация. До 2025 г. доставчикът на технологии и услуги ще инвестира 10 милиарда евро в цифровизацията и свързаността. Две трети от сумата ще бъдат вложени в разработването и разширяването на обещаващи нови технологии с акцент върху устойчивостта, мобилността и Индустрия 4.0.

„Дигитализацията разкрива пред „Бош“ огромни възможности във всички бизнес сфери“, казва д-р Щефан Хартунг, председател на Управителния съвет на Bosch, на тазгодишната индустриална конференция за AIoT Bosch Connected World (BCW) – „Свързаният свят на Бош“ в Берлин. „Ние ще инвестираме не само в обещаващи нови технологии, но и в професионалното обучение и в квалификацията на нашите служители – тъй като те са ключът към технологията, “създадена за цял живот“, както днес, така и утре“, подчертава Хартунг.

За технологиите на по-далечното бъдеще Хартунг обявява, че „Бош“ си партнира с базираната в САЩ технологична компания IBM в областта на квантовите компютри. Целта на немската компания е да използва квантова компютърна симулация на материали, за да намери заместители на благородните метали и другите рядко срещани в природата елементи за въглеродно-неутралните задвижвания – електромотори и горивни клетки. Това са плановете за през следващите десет години.

Търсенето на устойчиви решения се ускорява

Бош интегрира в колаборацията дългогодишния си опит в симулацията на материали, които са особено важни за промишлени приложения. В замяна доставчикът на технологии и услуги ще получи достъп до над 20 супермодерни квантови компютъра чрез облака на IBM. С помощта на бъдещите поколения квантови компютри Бош цели да определи свойствата на новите материали по начини, които биха затруднили конвенционалните компютри като време и сложност.

Квантовите технологии са от решаващо значение за технологичния суверенитет

Когато става въпрос за софтуер за квантови компютри, науката и индустрията в Германия заемат силна позиция в глобалната конкуренция със САЩ и Китай. Институтите за пазарни проучвания виждат голям потенциал в тази технология.

Устойчивостта е само на едно кликване с мишката

Партньорството с IBM подчертава значението на колаборациите за дигиталната трансформация на "Бош": те са начин за обединяване на усилията, необходими за бързото и успешно развитие на перспективни области. За да използва възможностите на цифровизацията и за да играе активна роля в оформянето на свързания свят, немската фирма системно набира служители със задълбочени ИТ и софтуерни познания. В момента компанията има около 40 000 софтуерни експерти, работещи в много области с бъдещо значение.

Служителите в новата стартираща компания на Bosch Decarbonize Industries, например, разработват софтуерно решение, което помага на индустриалните предприятия да постигнат въглероден неутралитет. Решението ще бъде платформа, разработена съвместно от Бош и енергийния доставчик EWE AG, която ще използва актуални данни от енергийния пазар, законодателството и други източници, за да посочи на компаниите оптималния път към по-голяма устойчивост. Ако параметри като държавните субсидии или цените на енергията се променят, предложените мерки автоматично се коригират. В резултат на това пътната карта за по-устойчиво бъдеще е само на едно кликване с мишката.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *