ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Цената на газа по тръбопроводи от Русия за Китай е със 182% ръст

Природен газ

Стойността на доставките на тръбопроводен газ от Русия за Китай през периода между януари и октомври възлиза на 3.1 млрд. долара, което е със 182% повече от същия период на 2021 г. Това съобщиха в неделя от Главното митническо управление на Китайската народна република.

В онлайн системата на ведомството не се посочва физическият обем на внесения тръбопроводен газ през последните месеци. Съответната колона остава празна за всички страни доставчици.

Както информира ведомството, сред държавите, доставящи гориво на Китай по газопровода, Туркменистан продължава да заема първо място. За десетте месеца доставките от тази страна възлизат на 8.23 милиарда долара (плюс 53% на годишна база). Русия е на второ място, следвана от Мианмар (1.13 милиарда долара, минус 2.6%). На четвърто място е Казахстан (996.5 милиона долара, плюс 15.2%), на пето място е Узбекистан (916.7 милиона долара, плюс 52.5%).

Според официални данни доставките на природен газ по тръбопроводите от Русия за Китай през миналата година са се увеличили 2.54 пъти, надхвърляйки 7.53 милиона тона. Цената на покупките му от страна на Китай от Руската федерация за дванадесетте месеца достигна 1.51 милиарда долара (увеличение от 2.37 пъти).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *