ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

До края на юни пътните строители ще получат парите си за ремонти

Протест пътни строители

От Българска браншова камара "Пътища" отменят протеста си, който бе насрочен за сряда следващата седмица, но остават в протестна готовност. Това заяви председателят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков. На срещата от ББК "Пътища" са получили уверение от министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства. Постигната е уговорка и да поддържат оперативна връзка лично с премиера, за да може Петков да реагира, ако нещо от договореното не се случи по вина на друг.

От правителствената пресслужба съобщиха, че на срещата са били обсъдени проблемите в сектора и начините за тяхното решаване. Пред представителите на строителните фирми премиерът още веднъж е акцентирал, че правителството е в готовност да им разплати веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание.

Петков е уверил ръководството на Браншова камара „Пътища“, че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии. Министър-председателят е бил категоричен, че оценява усилията на строителите, но за да изпълни ангажиментите си към българските граждани, трябва да има увереност, че всички публични средства се харчат по прозрачен и законен начин.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *