ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Донев се подразни от многото депутатски въпроси към министрите

Министерски съвет Гълъб Донев

Независимият разследващ орган за противодействие на корупцията е най-силната имунна система на държавата срещу порочните практики. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет. Думите му бяха по повод това, че промени в антикорупционното законодателство предвиждат създаването на агенция с разследващи функции, която да проверява високите етажи на властта. Служебният министър на правосъдието Крум Зарков по-рано днес в телевизионно интервю обяви подробности за новата структура

"Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма. По мои сметки за първите дни на Народното събрание към служебното правителство са зададени около 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнование за най-питащ народен представител и най-питани министри. До момента към Иван Шишков има зададени 18 въпроса. Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци", каза Донев.

"В понеделник внесох за разглеждане в Народното събрание одобрените от служебното правителство проекти на закони. В тях са залегнали законодателни промени, свързани с второто плащане по националния План за възстановяване и устойчивост. В днешното заседание предстои работа по още три закона от този пакет: Закон за противодействия на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности; Закон за медиацията; Закон за обществените поръчки", обяви премиерът. "В дневния ред на днешното заседание са включени и десет законопроекта, които имат за цел да подобрят и облекчат живота на българските граждани", добави той. 

С измененията за Закона за обществените поръчки се забранява превъзлагането, за да се избегнат лошите практики с инхаус процедурите, обясни служебният министър-председател. "Инхаус поръчките се превърнаха в емблема за източване на държавни средства", изтъкна министър-председателят.

Правителството ще обсъди и отпускането еднократна финансова помощ за отопление от 400 лв. За целта са необходими допълнителни 20 млн. лв. към Министерството на труда и социалната политика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *