ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

„ЕКО България” купува обособени части от „Бислав“ ООД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

“ЕКО България” ЕАД – София, част от гръцкия газов и нефтен холдинг “Хеленик Петролиум Груп”, продължава да расте като купува активи на конкуренти у нас.

Търговецът с горива ще осъществи концентрация посредством придобиване на самостоятелен контрол върху две отделни обособени части от търговско предприятие (дълготрайни материални активи) на „Бислав“ ООД, обявиха от Комисията за защита на конкуренцията.

Става въпрос за един поземлен имот, сграда и бензиностанция, както и втори поземлен имот с газстанция, всички с адрес в Кърджали, кв. „Боровец“ – изход за Хасково, и част от поземлен имот, сграда за търговия, метален навес, две бензиноколонки, газоколонка, метална козирка и горивно стопанство, както и едноетажна сграда – склад, всички с адрес в Кърджали, кв. „Възрожденци“, ул. „Христо Ботев“ № 12. Сделката ще се осъществи чрез възмездно получаване на право на ползване на посочените активи за продължителен период от време (наемно правоотношение).

„ЕКО България“ е водещ търговец на горива у нас. Компанията стъпва на българския пазар през юли 2002 година. Фирмата разполага с верига от 91 бензиностанции под марката „ЕКО“ на територията на България.  Дружеството е дъщерна компания на Hellenic Petroleum Group, която е най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция.

Съгласно уведомлението от кандидат-купувача, се очаква операцията да окаже въздействие върху пазара за продажба на дребно на автомобилни горива на територията на България.

Искането от „ЕКО България“ е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, отбелязват от регулатора.

Съобщението е изготвено от уведомителя „ЕКО България“, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточняват от антимонополния орган.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *