ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Google разработи отбранителна стратегия спрямо Apple

google гугъл

Корпорацията Google ще удвои инвестициите си в собствената си разработка на устройства, за да противодейства на превземането на пазара на смартфони от Apple.

Google се притеснява, че потребителите на смартфони с Android все повече преминават към iPhone. Намаляването на дела на Android заплашва Google с намаляване на най-печелившия източник на доходи – онлайн рекламата. Затова ИТ гигантът очерта нова стратегия, в която инвестициите в разработката на собствени устройства, включително смартфоните Pixel, ще бъдат удвоени. Ръководителят на Google Сундар Пичай смята това решение за "най-добрата защита".

Отбелязва се, че новата стратегия на Google включва и поддръжка за други производители на смартфони с Android. Ако по-рано ИТ гигантът имаше тясна връзка само със Samsung, сега Google ще си партнира с OnePlus и Xiaomi. Компанията вече е започнала да прехвърля част от служителите, работещи по собствени проекти, към разработването на програми и услуги за смартфони на трети страни.

В същото време, Google възнамерява да намали инвестициите в Wear OS за смарт часовници и Android Automotive OS за автомобилни мултимедийни системи.

 По-рано имаше съобщение, че Google е заплашен от глоба от Европейския съюз в размер на над един милиард евро.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *