ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

График за движение на влаковете – на обществено обсъждане

влак влакове гара жп линия турция

График за движение на влаковете за следващата година е предложен от БДЖ за обществено обсъждане. Мнения, критики и предложения могат да се изпращат до 10 октомври

С новия график се предвижда движението на директен пътнически влак от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора, за Бургас. От гара Бургас ще пътува директен влак през Нова Загора, Симеоновград, до Свиленград. Така ще се подобрят възможностите за пътуване от Южна България до Бургас и обратно.

За подобряване свързаността с железопътен транспорт между Северна и Южна България ще бъде удължен маршрутът на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе-Стара Загора-Русе. За тези композиции е предвидено вече да се движат по маршрута Русе-Пловдив-Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през следващия летен сезон е планирано да се движат нощни влакове между София и Бургас, през подбалканската железопътна линия, както и между Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и обратно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *