ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Гърция е председател на Асоциацията на Балканските палати за 2024

бтпп

Тази седмица в Кипър се проведе Второто общо събрание на Асоциацията на балканските палати (АВС).  

Домакините от Кипърската търговско-промишлена палата подготвиха наситена програма, в която се включиха представители на търговско-промишлените палати от Балканските страни – Гърция, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Турция и България. Други участваха виртуално. 

Българската търговско-промишлена палата бе представлявана от Иван Иванов – ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Никозия. 

Вицепрезидентът по търговията на Кипърската търговско-промишлена палата Отонас Теодулу и генералният секретар Мариос Циаки обсъдиха с партньорите си последиците от световната криза. И необходимостта от създаване на по-благоприятна среда и подкрепа на бизнеса. Те коментираха, че в последиците от глобалната криза, които правят нуждата от подкрепа за бизнеса наложителна, е необходимо да се създаде по-благоприятна среда, фокусирана върху дискусия. 

Представители на дирекция „Икономическа дипломация и регионално сътрудничество“ към Министерството на външните работи, на Министерство на финансите, на Министерство на научните изследвания, иновациите и цифровата политика, както и на Министерството на енергетиката, икономиката и индустрията на Кипър направиха презентации. 

По време на събранието беше обсъдено осъществяването на дигиталната трансформация, нейното укрепване, регионално сътрудничество, улесняване на бизнеса и участието на Балканските палати в европейски програми. 

Допълнително страните, които членуват в АВС и не са членки на Европейския съюз, поискаха по-тясно сътрудничество с палатите, които са в Европейския съюз за трансфер на ноу-хау и информация по европейски въпроси, закони и практики. 

Председателството на Асоциацията на Балканските палати за 2024 г. ще бъде поето от Съюза на гръцките търговски палати.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *