ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Илин Димитров: До 15 ноември плащаме на хотелиерите за бежанците

Илин Димитров мин. на туризма

Служебният министър на туризма Илин Димитров обяви, че държавата ще плаща на хотелиерите престоя на украинските бежанци само до 15 ноември.

Оттам нататък бягащите от войната могат да останат, ако решат да си плащат, или ако хотелиерите решат да поемат разноските им. Вариантът, който предлага държавата, е настаняване в държавни бази.

Илин Димитров обясни в ефира на БНТ, че държавните бази представляват ведомствени хотели и в тях принципно почиват всички български държавни служители и семействата им. Освен това тези бази са в различни категории, така че онези от тях, които не са пригодени за зимата, в момента се подобряват – слагат им се печки и климатици и условията в тях са повече от добри, увери служебният министър на туризма.

Той обяви и че бежанците и хотелиерите могат  да се възползват от националния портал, където на три езика могат да получат информация как става самото преместване.

По данни на финансовото министерство държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно Министерството на туризма е платило на хотелиерите 186 млн. лева. Според разчетите на Илин Димитров тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еврoфондове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *