ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

IndustriALL Global Union подкрепя протеста на синдикатите

кнсб

IndustriALL Global Union представлява повече от 50 милиона работници в минната, енергийната и производствената промишленост в над 141 страни. Те изразиха пълната си подкрепа и солидарност с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) за техния национален протест пред Народното събрание в София на 11 ноември.

В писмото, изпратено от генералния секретар на IndustriALL Атле Хое се казва:  „IndustriALL Global Union подкрепя вашия призив към правителството на България да увеличи минималната работна заплата, да приеме мерки за контрол на инфлацията и да въведе политики за справяне с икономическата криза.

Наложително е правителството да започне двустранни преговори през 2023 г., за да се справи с ръста на заплатите в реалната икономика. Важно е и кабинетът в партньорство със синдикатите да създаде национален план за справедлив преход, който да включва създаването на зелени работни места с по-добро заплащане и по-добри условия на труд. Без всяко съмнение Министерския съвет трябва да разработи национален енергиен план.

От IndustriALL Global Union посочват, че освен че настояват правителството на България да се съобрази с техните искания за промените в разпоредбите за сумираното изчисляване на работното време, но и държат на разработването на национален план за насърчаване на колективното договаряне плюс приемането на адекватни минимални заплати. В тази връзка е от изключителна важност правителството да ратифицира Конвенция 154 на Международната организация на труда (МОТ) за колективното договаряне.

Конвенция № 154 за насърчаване на колективното договаряне на Международната организация на труда има за цел да ангажира държавите за създаването на подходящи мерки за неговото осъществяване.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *