ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

„Жената в различните ѝ роли“ – за равенство между половете

председателят на Асоциация на жените предприемачи в България Селена и посланик на WED за България Славянка Стойкова и управляващ мениджър на Skeyndor Bulgaria

На 24 ноември отбелязваме „Международният ден на жената предприемач“ 2022 (Women’s Entrepreneurship Day – WED). В България той се провежда под мотото „Жената в различните ѝ роли“ със специално събитие.

Символично точно на този ден председателят на Асоциация на жените предприемачи в България Селена и посланик на WED за България Славянка Стойкова и управляващ мениджър на Skeyndor Bulgaria представи нови вдъхновяващи инициативи с акцент към жените.

Skeyndor е марка висок клас испанска професионална козметика, която е създадена като семейна компания през 1966 година близо до Барселона и вече любима марка на множество звезди от световна величина, сред които е и испанското кралско семейство.

В последните месеци компанията обяви, че се присъединява към програмата Universo Mujer (Женска вселена). Тази инициатива се стреми към постигане на равенство между половете и овластяване на всички жени и момичета. Компанията ще добави логото на Women's Universe като отличителен символ върху опаковките на някои от продуктите на марката и като част от цялостната маркетингова стратегия.

Програмата "Женска вселена" е проект на Испанския национален спортен съвет (Consejo Superior de Deportes или CSD) и Фондацията за млади спортисти (Fundación Deporte Joven), има за цел да насърчи присъствието на жените в света на спорта, да намали различията между половете в спорта, да създаде имидж на жените като активна и основна част от спорта в Испания и да признае техните усилия и постижения.

В рамките на проекта Skeyndor финансира Световната купа по хокей на трева за жени през 2022 г. в Тераса, тъй като се припознава в ценностите  като усилия, постоянство и отдаденост. Накратко, силата на невидимото.

По този начин марката показва твърд, глобален ангажимент към равенството и овластяването на жените чрез спорта. Точно както в спорта, марката показва страст, високи постижения и грижа година след година.

Проектът Women's Universe има за цел да насърчи и увеличи участието на жените във всички области на спорта, за да допринесе за социалното подобрение и трансформация чрез спортните ценности. Целта е да се постигне по-егалитарно общество, в което жените и спортът са съществена част от развитието на страната.

Това е инициатива, която има за цел да навлезе по-дълбоко в социалното и културното измерение на спорта и да насърчи промяната в испанския начин на живот, като популяризира спорта сред жените и го направи по-видим. Тя е част от активното изпълнение на ангажимента на компанията към Целите за устойчиво развитие на ООН – превръщане на равенството в реалност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *