ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кабинетът даде зелена светлина на споразумението с ЕИФ

Европейски инвестиционен фонд

Министерският съвет прие Решение, с което одобри проекта на Споразумение между правителството на Република България и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ).

Споразумението е за финансиране на капиталови операции за 180 млн. евро по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Споразумението предвижда прилагането на три капиталови инструмента на обща стойност 180 млн. евро, които ще бъдат управлявани от Европейския инвестиционен фонд в сферите на иновациите, растежа и климатичния неутралитет и цифровата трансформация.

Инвестициите, които България се е ангажирала да изпълнява под формата на капиталови инструменти, са част от Инвестиция 2 „Програма за икономическа трансформация“ в рамките на Компонент 3 „Интелигентна промишленост“ от Плана за възстановяване и устойчивост.

Сумата от 180 млн. евро е общият размер на предвидените средства за капиталови операции по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и се очаква с нея да бъдат подкрепени най-малко 57 крайни получатели.

Правителството упълномощи министъра на иновациите и растежа Александър Пулев да проведе преговорите и да подпише споразумението за подкрепа от Европейския инвестиционен фонд. Той ще поеме ангажимент да бъдат спазени правилата за държавна помощ и да се отчита задълженията, които страната ни е поела по Плана за възстановяване и устойчивост.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *