ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кабинетът плати за 435 323 броя нощувки на украинците у нас

жп гарата във Варна

Министерският съвет прие Решение за одобряване на помощ на кандидатите по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“.

Освен това кабинетът прие и Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 година за авансово финансиране на разходи по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България“.

По второто поред плащане по Програмата, обхващащо периода от 1 юли 2022 г. до 31 юли 2022 година, са платени 435 323 броя нощувки на стойност 4 756 200.00 лева без ДДС, респективно с включения ДДС сумата става 5 159 762.70 лева.

Изпълнението на Програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на Програмата „Регистър за местата за подслон“, Единната система за туристическа информация и Системата за управление на национални инвестиции и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция „Миграция“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.

Борислава Кирилова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *