ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Капиталът на държавата във „Фонд ФЛАГ“ е увеличен с 50 млн. лева

фонд "Флаг"

Министерският съвет увеличи капитала на „Фонд ФЛАГ“ ЕАД, град София, чрез увеличение на дела на държавата като едноличен собственик на капитала с 50 млн. лева от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2022 година.

Промените по бюджета на ведомството са одобрени в изпълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година с правителствено постановление, с което се предоставят средства за придобиване от държавата на 50 000 броя емитирани нови акции с номинална стойност от 1000 лева на обща стойност 50 млн. лева.

Увеличаването на капитала на „Фонд ФЛАГ“ ЕАД ще позволи привличането на заемен ресурс при оптимални условия за продължаване на подкрепата за устойчиво регионално развитие в Република България. Ще се създаде нов финансов инструмент за подпомагане на инвестиционни проекти на българските общини, свързани със зелената трансформация и ще се осигурят допълващи средства за изпълнение на Плана за възстановяване и устойчивост, както и другите механизми за инвестиции от новия програмен период.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *