ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Киберсигурността – задача на всяка частна организация или бизнес

Георги Тодоров

"Ще си позволя метафорично да подчертая значимостта на термина "киберсигурност", като го нарека "имунната система на интернет пространството."

С тези думи министърът на електронното управление Георги Тодоров откри международната конференция Check Point SyberSec Day Bulgaria, която се проведе днес (24 ноември). 

В рамките на деня участниците от Гърция, Кипър, Румъния, Турция и България дискутираха теми, свързани с киберсигурността, киберкултурата и предизвикателствата, пред бизнеса – от малък и среден, до големите корпорации. 

 
Министър Тодоров откри събитието, поставяйки акцент върху обсъжданите въпроси, които стават все по-актуални, спорни и подлежащи на бързи и категорични решения. Той подчерта, че е особено важно да се осъзнае, че киберсигурността не е отговорност само на изпълнителната власт, а е задача пред всяка частна организация или бизнес. 

Тодоров добави: "За да сме в тяхна подкрепа, от Министерството на електронното управление подпомогнахме Министерството на иновациите и растежа, по отношение грантова схема в размер до 20 000 лева, за малки и средни предприятия, с която те да финансират и подобрят своята киберсигурност. Това се оказа изключително успешна мярка  и очакваме скоро измеримо подобрение."

В заключение министър Георги Тодоров изказа увереност, че държавните институции и бизнесът заедно могат да работят в правилната посока към дигитална трансформация и осведоменост. Като конкретизира, че тя включва: отворено и безопасно дигитално пространство, взаимодействие между компетентните органи и частния бизнес в областта на киберпревенцията, ефективно  участие в единния цифров пазар на национално и международно ниво. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *