ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Коалиционен съвет обсъжда искането за военна помощ за Украйна

Парламент Драгомир Заков

В Народното събрание се провежда коалиционният съвет по отбрана, на който ще бъде обсъден проектът на решение на „Демократична България“ за отпускането на военнотехническа помощ за Украйна. В срещата участват представители на четирите формации в коалицията – ПП, ИТН, БСП и ДБ, и военният министър Драгомир Заков.

В сряда от ДБ поискаха да започнат консултации за приемане на решение на Народното събрание, с което да бъде даден мандат на правителството за оказване на военнотехническа помощ на Украйна според нейните потребности и съобразно възможностите на нашата страна. Заместник-председателят на парламента и депутат от ДБ Атанас Атанасов изчете в пленарната зала декларация, в която се казва, че "войната в Украйна засяга цяла Европа и всички цивилизовани нации, и че свободата и демокрацията трябва да бъдат защитени от агресивния режим в Кремъл".

Искането на ДБ предизвика разногласия в коалицията, тъй като от БСП са категорично против това. Днес позицията беше потвърдена и от вицепремиера и лидер на партията Корнелия Нинова. "Имаме решение да не се изнася оръжие в Украйна и то е в сила. Предстои парламентът да гледа проект на решение на „Демократична България”. Ние ще гласуваме против него", каза тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *