ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

“М Рент” купува конкурент в сегмента на наемане на автомобили

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК)

Продължават промените в сектора на търговията и обслужването на автомобили у нас. Някои марки смениха дилърите си, сега предстои и окрупняване в рент-а-кар сегмента. 

Софийската фирма „М Рент“ ЕАД е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че има намерение да осъществи концентрация посредством придобиване на контрол върху „Евролийз – Рент а Кар“ ЕООД – София, обявиха от регулатора.

Търговската дейност на „М Рент“ ЕАД е свързана с оперативен лизинг, краткосрочен наем на моторони превозни средства (рент-а-кар), обслужване на автомобилен парк (fleet management), и управление на автомобилни паркове на корпоративни клиенти, както и дейност по застрахователно посредничество като застрахователен брокер. „М Рент“ е новото име на TBI Rent. Компанията е създадена през 2005 година с конкретна цел – да предлага оперативен лизинг на нови леки и лекотоварни автомобили. Фирмата работи с дилъри и вносители на автомобили, застрахователни компании и оторизирани сервизни центрове. Едноличен собственик на капитала й е "Лизинг Финанс" ЕАД. 

Предметът на дейност на „Евролийз – Рент а Кар“ е отдаване на автомобили под наем – краткосрочно и дългосрочно (оперативен лизинг), както и съпътстваща дейност по осигуряване на техническа поддръжка за клиентите, сключили договор за дългосрочен наем. Компанията притежава лицензите за водещите световни марки Avis и Budget. Тя е създадена през 2008 г., а едноличен собственик на капитала ѝ е "Евролийз Груп" АД. 

Искането от „М Рент“ е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Съобщението за предстоящата сделка е изготвено от уведомителя „М Рент“, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, уточниха от антимонополния орган.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *