ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Михаел Томас Фрьолих е новият консул на България в град Хамбург

Михаел Томас Фрьолих

Правителството прие решение за освобождаване на на д-р Герд-Винанд Имайер от функциите му на почетно (нещатно) генерално консулско длъжностно лице на Република България във Федерална република Германия със седалище в гр. Хамбург. Консулството е с окръг, обхващащ територията на федералните провинции Хамбург, Бремен, Шлезвиг-Холщайн и Долна Саксония. Д-р Имайер е освободен поради напреднала възраст. На негово място е назначен Михаел Томас Фрьолих.

Михаел Томас Фрьолих е главен изпълнителен директор на Асоциацията на предприемаческите сдружения в германските федерални провинции Хамбург и Шлезвиг-Холщайн. Асоциацията, която оглавява, извършва дейност като представителство на Федералния съюз на германската индустрия в Шлезвиг-Холщайн. 

Михаел Томас Фрьолих има висше образование както по право, така и по икономика. То му е позволило през годините да има адвокатска кантора, представляваща интересите на известни политически и обществени личности. Впоследствие работи в сферата на икономиката.

Продължаването на добрата дългогодишна практика държавата ни да има почетен консул в Хамбург ще допринесе за запазване на постигнатото досега: активна българска общност, отлично функциониращо българско неделно училище, обединена българска православна църковна общност, интензивни икономически отношения и сериозно инвестиционно присъствие на фирми от Северна Германия в България.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *