ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министрите на финансите от G7 призоваха производителките на нефт да увеличат добива

бензин

Министрите на финансите на страните от Групата на седемте (G7) са призовали държавите-производителки на петрол да увеличат добива, за да се понижи волатилността на енергийните пазари.

„В съответствие със задълженията, поети от лидерите на G7 в Елмау, ние продължаваме да призоваваме страните-производителки да увеличат добива, за да се понижи волатилността на енергийните пазари“, се казва в съвместно изявление на министрите след проведената среща.

По-рано стана известно, че ръководителите на министерствата на финансите на страните от G7 са се съгласили да се установи таван на цените на руския нефт.

До момента беше известно, че страните от „Голямата седморка“ подкрепят въвеждането на пределни лимити за цените на руския нефт от 5 декември, а по отношение на нефтопродуктите от Русия ограниченията може да започнат да действат от 5 февруари 2023 година.

Както посочва вестник Financial Times, Европейската комисия подкрепя предложенията на Групата на седемте, но сега ще има нужда от съгласуване на тази стъпка със страните членки на Евросъюза. При това, за да бъдат тези мерки ефективни, западните държави трябва да убедят да ги спазват поне една трета от страните, които купуват голям обем руски нефт, например, Индия, коментира изданието.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *