ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министрите обсъждат промени в Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната

Министерски съвет на Република България

Служебното правителство ще проведе редовно заседание от 10 ч., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред има 16 точки.

Служебният кабинет се очаква да определи нов председател и представители на държавата в Националния съвет за хората с увреждания. Предложението се внася от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика.

Министрите ще разгледат проект на решение за определяне на състава на Съвета за развитие на гражданското общество, внасено от заместник министър-председателя по управление на европейските средства. 

В дневния ред е и одобряване на План за действие за изпълнение на Националната стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта (2015 – 2024 г.). Той е внасен от министъра на младежта и спорта. 

Кабинетът се очаква да обсъди още проекторешение за разрешаване на участието на военнослужещи от състава на Националния мобилен модул по комуникационно-информационни системи на НАТО в мисията на Алианса в Ирак, както и изменение на правителствено решение от 2013 г. за разрешаване на участието на военнослужещи от Въоръжените сили на България в мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Вносител е министърът на отбраната.

Министърът на финансите е внесъл за обсъждане промени в постановлението за създаване на Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *