ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министрите ще обсъдят промени в Търговския закон и Кодекса за социалното осигуряване

Министерски съвет сграда

Служебното правителство ще проведе редовно заседание от 10 ч., съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В предварителния дневен ред са включени 23 точки. 

Министрите ще обсъдят допълнителни разходи на министерствата на МВР и на здравеопазването. 

В дневния ред има и проект на решение за определяне на председател на Съвета за административна реформа, внесен от заместник министър-председателя по управление на европейските средства. 

Министрите ще обсъдят отчета за изпълнение на държавния бюджет за 2021 г. и на доклада към него, на годишния доклад и отчет за дейността на Държавния фонд за гарантиране на устойчивост на пенсионната система за 2021 г., на годишния отчет за състоянието на държавния дълг за 2021 г.  и за предложение до Народното събрание за приемане на отчета за изпълнение на държавния бюджет на страната за 2021 година. Документът е внесен от министъра на финансите. 

Ще се одобри и постановление за одобярване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образованието, внесено от министъра на образованието и науката.

Министърът на правосъдието е внесъл за обсъждане проект на решение на Закон за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения.

В предварителния дневен ред е включено и разглеждането на промени в Търговския закон, внесени от министъра на правосъдието, и в Кодекса за социалното осигуряване и на Закона за пазарите на финансови инструмени, които се предлагат от министъра на финансите. 

Министрите ще обсъдят и постановление за приемане на Устройствен правилник на Изпълнителна агенция „Инспекция по труда“, внесено от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *