ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Министър Даниел Лорер открива регионален форум в Благоевград

пазари

Община Благоевград провежда Първи регионален форум "Инвестиции и иновации в Благоевград“ съвместно с Американския университет у нас.

Това е първото подобно съвместно събитие на двете институции. То ще се проведе под егидата на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.

На форума, на който ще се обсъждат възможностите за инвестиции и развитието на иновациите в oбщина Благоевград са поканени и министърът на енергетиката Александър Николов, както и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Над 20 от най-успешните алумни на Американския университет у нас ще представляват компании като Payhawk, Eleven Ventures, Melon, Challenger Capital Management, Montway Bulgaria, Transmetrics, Elevate, Nu Boyana Film Studios, Bulgarian Venture Capital Association, Park Lane Development, C3i, “Университет за деца“ и др. Специални гости на събитието са и Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), както и представители на Европейската банка за инвестиции и развитие, Taiwan Trade Center в България и др. С инвестиционния климат в oбщина Благоевград ще се запознаят и международни фирми като Alorica, Telus, Sutherland, Pontica Solutions, HP, Experian, ScaleFocus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Cargotec и др. Най-големите благоевградски инвеститори „Оттобок“ и „Карлсберг“ също ще са част от събитието.

Почетни гости на Първи регионален форум „Инвестиции и иновации в Благоевград“ ще бъдат и посланиците на САЩ, Германия, Азербайджан, Катар и други. 

Разположението на Благоевград е много удобно. Градът е близо до Гърция и Северна Македония. По долината на река Струма преминава участък от трасето жп линия София – Благоевград – Кулата. През общината преминават частично или изцяло четири пътя от Републиканската пътна мрежа на България с обща дължина 66.4 километра. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *