ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Министърът на енергетиката представи в Турция възможностите за инвестиции у нас

Министърът на енергетиката Росен Христов посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията Smart solar technologies

Министърът на енергетиката Росен Христов посети високотехнологичен завод за соларни панели в Турция на компанията Smart solar technologies, която се занимава и с проектиране и строителство на соларни паркове. Той е разгледал производствения процес, който ангажира над 800 човека и е фокусиран до най-малкия детайл.

В разговор с изпълнителния директор на компанията Халил Демирдаг, Росен Христов е представил възможностите и предимствата на страната ни за инвестиции в сферата на производството на зелена енергия. По думите му то е сред приоритетите на сегашното ръководство на Министерството на енергетиката. "В България имаме нужда точно от такива високотехнологични производства, които акцентират на качеството. Имаме условия и за изграждане на соларни паркове, които със съвременните технологии могат да бъдат изключително ефективни", е казал Росен Христов.

При обиколката в завода министърът е имал възможността лично да тества издръжливостта на панелите със симулация на удар от градушка с размерите на яйце.
В Истанбул министърът на енергетиката Росен Христов е посетил и емблематичната българска църква "Св. Стефан", където е разговарял с архимандрит Харалампи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *