ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

МС предоставя 1.17 млн. лв. за пътна инфраструктура в Бургас

Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа на Община Бургас ще се предоставят средства в размер до 1 175 643 лева за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура на "Обслужваща улица" по плана за застрояване „Север" на крайморския град.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) инвестиционен проект „Предприятие за опаковки за хранително-вкусовата промишленост” в Бургас на „Сидоренко Фудтех” ЕООД и „Сидоинвест” ЕООД.

Улицата ще осигурява непосредственото транспортно обслужване на голям брой урегулирани поземлени имоти. Част от тях към момента са застроени, а за други имат непосредствени инвестиционни намерения и издадени разрешения за строеж. Рехабилитацията на настилката на улицата е от изключителна важност за осигуряване на безопасен и безпрепятствен автомобилен и пешеходен достъп до прилежащите предприятия, намиращи се на нея. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Бургас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *