ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Мъск иска да въведе криптиране на кореспонденцията в Twitter

туитър

Личните съобщения в социалната мрежа Twitter ще бъдат криптирани, а притежателите на акаунти ще могат да извършват криптирани аудио и видео разговори. Това е заявил собственикът на социалната мрежа Илон Мъск по време на разговор със служители на Twitter, според извадки от запис на разговор, публикуван от портала The Verge.

„Искаме потребителите да могат да комуникират, без да се притесняват за поверителността, без да се притесняват, че изтичането на данни в Twitter ще "извади на показ" всичките им съобщения онлайн или без да се притеснява, че някой в ​​Twitter може да види личните им съобщения“, е подчертал Мъск.

Според него криптирането трябва да бъде направено така, че никой да не вижда личните данни, дори и да „опре пистолет в главата“.

„Искаме също така да въведем възможността за водене на лична кореспонденция чрез видео и аудио“, е отбелязал собственикът на Twitter.

Преди това, според публикацията, Twitter се е опитал няколко пъти да стартира криптиране на съобщения в платформата, но безуспешно. Мъск иска да внедри криптирането и да го превърне в приоритет като част от неговата визия "Twitter 2.0".

Предприемачът разговаря със създателя на месинджъра Signal, съобщенията в който са криптирани. Moxie Marlinspike, създателят на месинджъра и бивш служител на Twitter, е „потенциално готов да помогне“ за установяване на криптиране в социалната мрежа, е казал Мъск.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *