ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

На 29-тите награди на БТПП: Когато сме най-зле, все така да сме

Годишни награди на БТПП 29 години

За 29-ти пореден път Българската търговско-промишлена палата връчи своите годишни награди. Те са в резултат на класиране, при което БТПП нарежда водещите фирми в страната по обективни критерии, които извежда от техните финансовите отчети. Така се съставя класацията Топ 100 на водещи фирми в икономиката на страната.

В началото на тържествената церемония в зала „Роял“ на „София хотел Балкан“ председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов посочи, че въпреки пандемичната 2021 г., свързана с всякакви трудности и предизвикателства, България е запазила добрите си макроикономически показатели.

„Нека да имаме куража да се изправим пред трудностите – и като държава, и като икономика“ – подчерта Симеонов и увери, че, независимо от предизвикателствата, БТПП ще продължи да работи за нови партньори и нови места за инвестиции.

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов връчи грамота и бронзовата статуетка „Хермес“, дело на Ставри Калинов, на „Елаците-МЕД“ АД, отличени в категорията „Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите, максимална печалба и максимална рентабилност на активите, собствения капитал и приходите от продажби през 2021 г. (комплексен показател)“.

Стоянов отбеляза, че за 2021 г. всички компании заслужават награда, защото те не само са демонстрирали, че могат да оцеляват, но и са завладели нови пазари – през 2021 г. БВП се покачил с 18 млрд. лева в сравнение с 2020 година. „А 2022 г. ще бъде още по-добра“, прогнозира икономическият министър.

Служебният министър на електронното управление Георги Тодоров връчи плакет и грамота на ППС „Инвест“ ЕООД, която бе отличена в категорията „Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2021/ 2020 година“.

Служебният социален министър Лазар Лазаров връчи бронзова статуетка „Хермес“ и грамота на „Парк Лейн Дивелъпмънтс“ АД, която бе отличена в категорията „Топ 100 фирми, класирани по изменението на приходите и максимална печалба на приходи и на собствен капитал през 2021 г.  (комплексен показател). Представителят на наградената компания се похвали, че през миналата година те успели завършат голяма офис сграда и да я продадат.

От своя страна Лазар Лазаров ги поздрави за професионализма, всеотдайния труд и иновативен подход. Той пожела и на всички членове на БТПП да превръщат кризите и предизвикателствата във възможности и да продължат да работят за подобряване на ефективността на своята дейност, за нови инвестиции и нови работни места.

Васил Тодоров – главният секретар на БТПП и неин член на Управителния съвет връчи плакет и грамота  на „Тексайд България“ ЕООД, която бе отличена в категорията „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2021 година“. Получавайки наградата представителят на „Тексайд България“ сподели с усмивка: „Българинът е оптимист, когато сме най-зле – така да сме“.

Красимир Дачев – вицепрезидент на БТПП връчи плакет и грамота на „Стройколукс“ ООД, отличена в категорията „Топ 100 фирми, класирани по изменението на печалбата 2021/ 2020 година“. Представителят на наградената фирма напомни на присъстващите, че: „Това, което направим за нас, ще умре заедно с нас. Това, което направим за другите, ще живее вечно.“

Веселин Георгиев от БТПП връчи плакет и грамота на „Стардор“ ООД, която бе отличена в категорията най-добре представяща се компания за 2021 година.

Лъчезар Искров – член на Изпълнителния съвет на БТПП – връчи статуетка „Хермес“ на „Клъстер подемна техника“, която бе отличена в категорията браншови организации – за принос при постигане на целите и задачите на Търговско-промишлената палата. От компанията се похвалиха, че през 2021 г. са успели да отворят три 3D-центъра за принтиране и сканиране.

Емил Пеев от Търговско-промишлена и земеделска палата-Ловеч връчи бронзова статуетка „Хермес“ и грамота на Търговско-промишлената палата- Благоевград, която бе отличена в категорията „Регионални търговско-промишлени палати“ (камари) в системата на БТПП“ – за принос при постигане целите и задачите на БТПП. Получавайки отличието, представителката на ТПП-Благоевград увери присъстващите, че наградата ще мотивира екипа й да са сред най-добрите и през следващата година.

Цветан Симеонов връчи награда за посланик – за заслуги към развитието на дипломатическите отношения между Република България и Украйна и за приноса в постигането на целите на БТПП на Н. Пр. г-н Виталий Москаленко – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България. Той изказа огромна благодарност на БТПП и на всички членове и участници, които отделят сериозно внимание на икономическите и инвестиционни връзки между двете държави в тези тежки времена на военния конфликт, който Руската федерация води срещу Украйна.

„Тази подкрепа за нас е много важна и необходима. Българските търговско-икономически отношения постоянно се увеличават и постигнахме износ повече от 1.500 млрд. щатски долара. Убедени сме, че съвместните усилия на БТПП и на българо-украинската пазарна камара ще допринесат за възстановяването на Украйна след края на военните времена. Това ще бъде реален сигнал за хората на бизнеса, които заедно ще могат да осъществят съвместни и полезни проекти“, посочи посланик Москаленко.

Тодор Табаков – вицепрезидентът на БТПП – връчи наградата за търговски представител на г-жа Синем Таштан – търговски съветник към турското посолство у нас. Тя бе отличена за заслуги към развитието на търговско-икономическите отношения между двете държави и за постигане на целите и задачите на БТПП.

Получавайки отличието, развълнувана Таштан призна, че когато започнала да живее и работи в София, тя много бързо почувствала България като свой втори дом. „Тук се запознах с чудесни хора и създадох прекрасни приятелства“, сподели Таштан.

Накрая бяха връчени и награди за медийно отразяване. Плакет и грамота получиха от Нова телевизия – за обективно представяне на ролята на БТПП и за отразяване на позициите на членовете й по актуални проблеми и редовно излъчване на новини от ежедневната дейност на Палатата.

Журналистът от БНР – Диана Янкулова –също бе наградена с плакет и грамота за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални и стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита. Получавайки наградата, тя разказа историята за бизнесмена, който всяка година правил на Коледа дарение на енорията си. Една година бизнесът му бил в дупка и той нищо не могъл да дари. Свещеникът го успокоил, че неговите предци в такива ситуации давали следния съвет: подхвърляш Библията нагоре и когато тя пада, хващаш я и гледаш какво пише в нея.

На другата година бизнесменът направил голямо дарение на енорията си – толкова голямо, че покривало и миналогодишното. Свещеникът веднага полюбопитствал – и какво прочете в Библията, а бизнесменът му отговорил: „Край на 12 глава, начало на 13-а.“

„Така че нека да си пожелаем ново начало. То е нужно и в политиката, за да има свобода за бизнеса и да живеем по-охолно. И ние трябва да постигнем ново начало – да бъдем упорити и смели“ – завърши Янкулова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *