ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Над 340 млн. лв. държавната помощ за фермери заради войната в Украйна

ферма - животни

Изплатени са 340 655 015 лева на 35 044 стопани с приключили административни проверки на място по държавната помощ „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на руската агресия срещу Украйна“ за тази година.

Утвърденият бюджет по схемата е 426 млн. лева. Остатъкът от над 85 млн. лв. ще бъде изплатен след извършване на последващ контрол, уточниха от Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция.

Максималната сума на помощта е до 62 000 евро (121 261 лв.) на предприятие, чиято дейност е в сектора на първичното производство на селскостопански продукти.

Приемът по схемата за държавна помощ бе съкратен по настояване на стопаните в периода 1-16 септември. Изплащането също бе организирано в изключително съкратени срокове – до 28 септември, както бе обявено от министъра на земеделието Явор Гечев.

Подкрепа получиха земеделски стопани в сектор „Животновъдство“, както и фермерите, които отглеждат плодове и зеленчуци, винени лозя, маслодайна роза, ориз, черупкови плодове (орехи, бадеми и лешници), салати, марули, бамя, тиквички и тютюн.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *