ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Над 9 млн. лв. насърчителни мерки за 14 компании, инвестирали у нас

Министерството на иновациите и растежа  ще изплати допълнително над 9 млн. лв. за насърчителни мерки във връзка с инвестиции в България на 14 дружества. Те изпълняват инвестиционни проекти, сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

На заседанието си Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на иновациите и растежа за тази година.

Общата стойност на инвестициите по проектите на компаниите е приблизително 430 млн. лева. По тях ще бъдат разкрити 3 671 нови работни места. Предприятията, сертифицирани и насърчавани по Закона за насърчаване на инвестициите, са част от глобалните вериги на доставките във водещите индустриални браншове в европейската и световна икономика.

Средствата по закона са предназначени за насърчаване на инвестициите на български и чуждестранни предприятия за изграждане на нови производствени мощности и създаване на дългосрочни нови работни места. Чрез тях се осигурява подкрепа за предприятията в индустрията и високотехнологичните услуги с най-голям принос в брутния вътрешен продукт на страната, с висока конкурентоспособност и значим експортен потенциал.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *