ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Надявам се другата седмица етап 1 от интерконектора Гърция-България да бъде завършен

интерконектор

Строителят на междусистемната газова връзка Гърция – България е поел ангажимент до неделя вечер да изпълни незавършените до момента дейности от първия етап от обекта и се надявам другата седмица тази част от връзката да бъде завършена. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след среща с представители на строителя, надзорната фирма и проектанта на интерконектора. „Ако изпълнителят спази поставените от него срокове, в началото на следващата седмица ще има одобрен екзекутив и ще бъде подписан акт 15, а веднага след това и ще бъде свикана държавна приемателна комисия“, обясни министърът.

Той обаче изрази и недоволство от това, че строителят все още не е изпълнил напълно поетите ангажименти. „Бяхме направили график за довършването на минималните строителни дейности, които бяха останали, но те не са изпълнени. Днес имахме доста делови, но и малко остър разговор със строителя. Веднъж за документите, втори път за това, че те имаха поети ангажименти и не ги завършиха“, допълни регионалният министър и подчерта, че строителният надзор си е представил почти всички документи, а строителят не ги подава в нужното темпо.

Най-вероятно до края на седмицата документите, които зависят от общините и държавата ще бъдат готови, отбелязва министърът. Стана ясно още, че МРРБ води разговор с всички общини, свързани с изграждането на интерконектора, да си вземат удостоверенията от кадастралните служби.

В петък строителят на интеконектора с Гърция ще се срещне с областния управител на Кърджали, с когото трябва да изчистят детайли около съгласието на общините, че приемат обекта без забележки.

В понеделник, в 11:30 ч, регионалният министър отново ще направи проверка на място в Стара Загора и Хасково, стана ясно след днешната среща. „МРРБ се превърна във втори надзор на строителя“, коментира архитект Шишков. „Станахме активен участник в строителния процес. Помагаме и с интелектуален труд, и с цялата възможност по най-бързия начин да имаме всички съгласувания, свързани с държавата, за да може обектът да бъде въведен в експлоатация“, заключи министърът.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *