ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

NAMI придоби всички руски активи на Nissan

бизнес

FSUE "NAMI" придоби всички руски активи на Nissan. Това се казва в съобщение на купувача.

"FGYP "NAMI" и групата компании Nissan подписаха споразумение за закупуване на активи на "Nissan Manufacturing Rus. В резултат на сделката, 100% от активите на Nissan в Русия станаха собственост на Руската федерация, представлявана от FSUE „NAMI“, подчинена на Министерството на промишлеността и търговията на Русия. В сделката влизат и производствени и изследователски съоръжения на Nissan в Санкт Петербург, както и център за продажби и маркетинг в Москва", четем в съобщението.

Приключването на сделката ще позволи запазване на ключовите дейности в предприятията, производствения цикъл и работните места, допълват от НАМИ. Avtovaz ще отговаря за следпродажбеното обслужване на автомобили от японската марка и доставката на резервни части, се казва в документа.

В началото на октомври пресслужбата на Министерството на промишлеността и търговията съобщи, че изпълнителният комитет на Nissan е одобрил продажбата на своите руски активи на Nissan Manufacturing Rus от NAMI. Сделката включва опция за обратно изкупуване на дела на Nissan Manufacturing Rus, която може да бъде упражнена през следващите шест години, отбелязаха тогава Министерството на промишлеността и търговията.

Bonduelle ще продължи да работи в Русия
Френската компания Bonduelle все още няма намерение да напуска Русия, тъй като смята за важно да продължи да осигурява храна на хората не само в Руската федерация, но и в други страни, които получават продукти, произведени в Русия. Това е заявил изпълнителният директор на компанията Гийом Деброс.

"Очевидно е, че оценяваме ситуацията всеки ден, но имаме три завода, разположени там. Решихме да останем, защото храната, както фармацевтичните продукти или селското стопанство, е жизненоважен сектор. Не искаме да добавяме и храната към геополитическата криза. Ние се чувстваме отговорни и разбираме, че всички страни от Централна Азия получават продукти от нашите три фабрики в Русия“, е казал той в ефира на телевизионния канал BFM Business.

Деброс е дал отрицателен отговор на въпроса на водещия за наличието на "етични проблеми" при продължаване на бизнеса на западна компания в Русия. Мениджърът е подчертал, че мисията на Bonduelle е „да храни хората, а не да води война срещу руснаците, казахите или Централна Азия“. „Искаме да сме сигурни, че като производител на търсени продукти продължаваме тази хранителна мисия и спазваме международните санкции, дори ако е очевидно, че ни е трудно да продължим да работим“, е казал Деброс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *