ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Недвижимите имоти носят добри приходи на “Родина-91”

пазари

„Родина-91“ АД – Добрич ще продаде свои недвижими имоти в Добрич и Балчик. Това предложение на мениджърите е гласувано от общото събрание на акционерите на фирмата, която е специализирана в отдаване под наем на собствени имоти.

Сделките трябва да станат в следващите шест месеца, а цената, която ще се търси е поне 382 000 лева без ДДС общо за всички имоти.  Мениджърите са овластени да преговарят и сключат договорите за покупко-продажба.

Акционерите са гласували и са упълномощили членовете на съвета на директорите да вземат решение за

придобиване на 100% от дяловете на капитала на „Напредък Инвест“ ЕООД

София от собственика им „ДНС Инвест“ АД. Те трябва да договарят условията по сделката в следващите шест месеца, а началната цена за преговаряне е 500 000 лева.

Премества се и централният офис на фирмата от Добрич в София. Общото събрание е променило и наименованието (фирмата) от „Родина-91“ на „Родина Кепитъл“.

Акционерите са одобрили и промяна в предмета на дейност: Инвестиране в търговски дружества, включително придобиване, управление и продажба на участия в дружества, извършващи дейност в сферата на възобновяемите енергийни източници.  Инвестиране във финансови активи и инструменти, включително вземания. Инвестиране в недвижими имоти с цел продажба и/или отдаване под наем, изграждане и експлоатация на индустриални зони. Финансиране на други дружества, в които компанията участва.

Гласуван е и нов Устав на дружеството, който отразява извършените промени.

Общото събрание е приело одитираните годишни финансови отчети и докладите за дейността на „Родина-91“ за 2020 и 2021 година. Фирмата отчита печалби съответно от по 12 000 и 10 000 лева.

Перспективи

И през тази година фирмата ще продължи да развива дейността си по отдаване на собствени имоти, уточняват от „Родина-91“. Приходите нарастват през второто тримесечие на тази година, но печалбата намалява заради по-високите разходи.

Инвестиционните намерения са насочени към доизграждане на съществуващия склад за строителни материали.

Най-големият акционер в дружеството е „Рутек“ ООД с дял от 52.80% от капитала. Останалите книжа са собственост на индивидуални инвеститори.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *