ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Никола Стоянов е оптимист – природният газ ще поевтинее още

Росен Христов

Не очаквам повече покачване на цените, България достигна пика на инфлацията.

Това обяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов в ефира на БНТ. Той подчерта, че количеството газ за зимния период е осигурено и че очаква през ноември природният газ да поевтинее още повече.

По думите му служебното правителство работи, за да се подготви за икономически скок. То е фокусирано върху търсенето на инвестиции, като към България има сериозен интерес. Само с немски компании Стоянов преговаря за инвестиции за около 200 милиона евро за високоплатени работни места в IT сектора. София е избрана между 20 други градове в Европа от глобален спортен гигант, подчерта икономическият министър.

По отношение на наследниците в управлението Стоянов добави, че разчита следващият парламент да уеднакви помощите и за електричество, и за газ, така че да няма привилегировани стопански субекти. Служебният министър бе категоричен, че страната има нужда от правителство с по-дълъг хоризонт.

"Очаквам трайни и стабилни нива на цените, които биха задоволили бизнеса. Със сигурност ще има енергия и то на добра цена", добави още Никола Стоянов.

Той уточни, че според него отстъпката от 25 стотинки на литър гориво трябва да продължи.

Във връзка с инцидента от последната седмица в „Арсенал“, Стоянов отбеляза, че са набелязани мерки, които да повишат сигурността. Той коментира, че всички предприятия в сектора след такъв инцидент се стягат още повече. По информация на Стоянов обаче не е ясно какво е правила третата жертва в помещението, където става фаталният инцидент в "Арсенал". Две от загиналите работнички били там, за да почистят помещението, но не е ясно какво е правил на въпросното място третият загинал.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *