ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

НОИ ще се трансформира в цифрова администрация

НОИ

Правителството прие актуализирана Секторна стратегия за развитие на електронното управление в Националния осигурителен институт – „е-осигуряване” 2018-2025 година и Пътна карта за изпълнението й.

По този начин документът се синхронизира с актуализираната Стратегия за развитие на електронното управление у нас в периода 2019-2025 година.

В обновената стратегия се въвеждат цели и принципи, заложени в новоприети стратегически документи на национално ниво, сред които Националната програма за развитие „България 2030“ и националния стратегически документ „Цифрова трансформация на България за периода 2020-2030".

Отчетени са и измененията в нормативната уредба, произтичащи от промените в Закона за електронното управление и от последните изисквания на законодателството в областта на киберсигурността, включително мрежовата и информационна сигурност.

Стратегическите цели на документа са трансформиране на НОИ в цифрова администрация, електронно управление на държавното обществено осигуряване, базирано на данни и разработване и предоставяне на цифрови услуги в областта на социалното осигуряване и обмен на социално-осигурителна информация.

Борислава Кирилова

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *