ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Обявиха магистралата „Русе – Велико Търново“ за национален обект

Служебен кабинет служебно правителство Иван Шишков

Министерският съвет обявява за национален обект автомагистралата между Русе и Велико Търново. Това съобщи на брифинг служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Той уточни, че целият кабинет е подкрепил това решение, защото всички са се обединили около мнението, че трябва да се сложи ред в изграждането на автомагистралите и на всички транспортни коридори в България.

В резултат на решението ще има по-лесни процедури за одобряване на строежа й и по-бързо ще стават отчуждаванията и инвестициите.

Ще се работи и за решаването на един от наболелите проблеми – големият брой катастрофи, който според арх. Шишков се дължи на непроходимостта на нашите пътища, провокиран именно от липсата на магистрали.

„С това решение сме направили част от онова действие, с което трябва бавно и методично да ликвидираме 10-годишния хаос, който цареше в строителството на пътищата", посочи Шишков.

Той добави и че Подробният устройствен план е готов и следващата седмица предстои да бъде одобрен от него със заповед, с което да може да започне процедурата по отчуждаването на терените и строителството. По-конкретно то ще обхване участъка от Русе до Бяла. Този участък е част от най-важния транспортен коридор – север – юг, който е със значение не само за България, но и за цяла Европа. Като амбицията на министъра е автомагистралата да завърши до КПП „Маказа“.

Арх. Шишков призна, че при предишния кабинет Подробният устройствен план умишлено не е бил съгласуван и не е бил обявяван за национален обект, но не уточни повече подробности.

Във връзка с измененията на общия устройствен план на София, министър Шишков обясни, че те предвиждат разширяване на третия метродиаметър, който ще минава през Военната академия, ул. „Гео Милев“, покрай зала „Арена Армеец“ и ще стига до булевард „Цариградско шосе“.

Той ще бъде с шест метростанции и ще бъде 6 километра. Оттук нататък Софийската столична община ще си изработва подробните устройствени планове и инвестиционните проекти и ще изгради обекта.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *