ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Определени са техническите параметри на бъдещия ГКПП Струмяни – Берово

проект строеж обществена поръчка апи оферта ремонт

Експертна комисия с представители на България и Република Северна Македония прие техническите параметри за възлагане на проектирането на инфраструктурата на новия ГКПП Струмяни – Берово, обявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Изграждането на граничния контролно-пропускателен пункт ще бъде финансирано по Програма Интеррег VI-А ИПП България – Северна Македония 2021-2027 в рамките на цел „По-добре свързана Европа чрез подобряване на мобилността“ на Политиката за сближаване за периода 2021-2027 година.

Комисията обсъди концепциите за развитие на техническата инфраструктура на пункта, функциите и разполагането на основните сгради и приложимите законови процедури по проектиране и строителств Експертите разгледаха и оценките за въздействието върху околната среда, биоразнообразието и защитените зони, както и съответствието с утвърдените природозащитни цели за опазване на защитена зона „Кресна – Илинденци“ от мрежата „Натура 2000“.

Домакин на срещата в град Сандански бе областният управител на област Благоевград  Николай Шушков, а заседанието се ръководеше от заместник съ-председателите на експертната комисия – Милен Обретенов, директор на дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Якуп Реджепи, директор на дирекция „Международно право и консулски работи“ към Министерство на външните работи на Република Северна Македония. В работата на комисията се включиха и експерти от Управляващия и Националния органи на програмата, Агенция „Пътна инфраструктура“ и РИОСВ Благоевград.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *