ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Още 1 млн. лв. за общинските бюджети за неприетите в градина

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини в размер на 1 021 362 лева.

От тях 421 610 лева са средствата, с които ще бъдат компенсирани разходите за месец септември 2022 г. за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в държавни и общински детски градини.

Останалите 599 752 лв., които ще бъдат трансферирани по общински бюджети, са за същите компенсации, но за месец октомври 2022 година.

Освен това на днешното си заседание Министерският съвет прие Постановление за допълнение на ПМС № 231 от 2022 г. за определяне на реда и условията за предоставяне на средствата от държавния бюджет за компенсиране през 2022 г. на разходите за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са приети поради липса на места в общински детски ясли и яслени групи в общински и държавни детски градини.

С Постановлението се осигурява възможност да бъдат подпомогнати родителите, които са заплатили еднократно или на вноски сумата по договора преди 1 септември 2022 година да получат компенсация по реда на ПМС № 231 от 1 август 2022 г., пряко свързана с отглеждането и обучението им. Срокът за искания за изплащане на компенсации за месец септември 2022 г. се подават в срок до 15 декември 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *