ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Освободиха директора на Национален парк “Рила”

Национален парк Рила

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова отстрани Владимир Милушев от поста директор на Национален парк "Рила". Новината съобщи самият Милушев в профила си във Фейсбук. Със същата заповед е освободен и директорът на парк "Пирин" Валери Мечев. Милушев и Мечев бяха назначени за директори на двата парка в началото на март от редовния кабинет на Кирил Петков.

"Мотивите в заповедта са несправяне със служебните задължения. Общо взето това е липса на координация, липса на добро управление, липса на добър контрол. След като само няколко седмици по-рано в проверка, извършена от същото министерство, беше упоменато, че контролът на територията на Национален парк "Рила" е много добър. Няколко седмици по-късно с точно противоречив мотив е връчена заповедта за освобождаване", коментира пред bTV уволнението си Милушев. Той признава, че е назначен без конкурс, но причината била липса на време за процедурата.

Бившият директор на Национален парк "Рила" смята, че за периода от 7-8 месеца е успял да свърши много работа. "Успяхме да спрем например джиповете, които се качват нагоре към езерата. Успяхме, защото работихме заедно – с общината, с полицията, с районната дирекция по горите, с областната управа", изтъкна той.

Екоактивисти излязоха днес на протест срещу отстраняването на директорите на националните паркове.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *