ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

От ЕК ще инспектират европроекти в Стара Загора, Чирпан и Ямбол

Европейска комисия

В периода 28 ноември – 2 декември в България пристига екип на генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия по покана на българските власти. 

Начело на делегацията ще бъде г-жа Анес Монфре – началник на отдела за България, Унгария и Словения. Отделът отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство (СП) и програмите, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Фонда за справедлив преход на трите държави. 

За България отделът следи за изпълнението на Споразумението за партньорство и на оперативните програми за периода 2014 – 2020 година. Ще бъде и наблюдавано и изпълнението на новото Споразумението за партньорство и програмите за 2021 – 2027: „Транспортна свързаност“, „Околна среда“, „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“, „Техническа помощ“, „Развитие на регионите“, „Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация“. 

По време на посещението представителите на Европейската комисия ще вземат участие в Комитетите за наблюдение на ОП „Транспорт и транспортна свързаност“ (ОПТТИ) и ОП „Региони в растеж“ (ОПРР) в Стара Загора. Както и на ОП „Околна среда“ (ОПОС) в София. 

Делегацията ще посети и проекти, финансирани по трите програми в Стара Загора, Чирпан и Ямбол.  

На 29 ноември представителите на Комисията ще участват в регионална среща с бизнеса „От наука към иновации“, организирана от Изпълнителна агенция „Програма за образование“. 

Срещата има за цел да стимулира контактите и изграждането на партньорства между Центрове за върхови постижения (ЦВП), Центрове за компетентност (ЦК) и бизнеса. Тя ще бъде открита с обща сесия, на която ще бъде представен накратко напредъкът по изграждането на центровете и възможностите за сътрудничество с бизнеса. През втората част на паралелните сесии участниците от бизнеса и общините ще имат възможност да представят техни проблеми, които могат да бъдат решени в сътрудничество с центровете. На заключителната обща сесия ще бъдат обобщени резултатите от паралелните сесии, обсъжданите проблеми и набелязаните възможности за сътрудничество. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *