ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От години Община Своге и АПИ си прехвърлят топката за рисков път

Оглед на асфалта на пътя край Своге мерене проби

От повече от четири години Община Своге и Агенция "Пътна инфраструктура" си прехвърлят топката кой трябва да направи ремонта на опасни шахти на пътя в района на село Реброво.

През 2016 г. там е изграден канал и пътят е оправен от фирма "Трейс". След като гаранцията му изтича, според общината поддръжката му трябва да се поеме от АПИ, а според пътната агенция – пропадналите и разбити шахти са отговорност на общината.

И докато двете институции спорят, в района често стават катастрофи.

След трагичния инцидент край Своге през май 2018 г., при който загинаха 20 души, от фирма "Трейс" изпращат екип и подменят само няколко от общо над 40-е капака на опасния канал.

От Своге – местни граждани подават сигнал за останалите опасни и пропаднали шахти, но и до днес никой не е взел мерки за обезопасяването на участъка.

От Агенция "Пътна инфраструктура" продължават да твърдят, че поддържането на отводнителния канал и покриващите го решетки в урбанизираната територия на село Реброво са ангажимент на община Своге. Оттам пък – в лицето на заместник-кметът на Своге – Валентин Михайлов – твърдят пред БНТ, че каналът е част от пътната инфраструктура и от АПИ трябва да отговарят за ремонта му.

И докато от АПИ и общината си прехвърлят топката, край село Реброво ще трябва да се кара с повишено внимание – сякаш зоната е минирана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *