ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

От местната власт ще запознаят кабинета с щетите от наводненията

Наводнения в карловско

По покана на министър-председателя Гълъб Донев в заседанието на служебното правителство ще участват областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметът на село Калояново Виктория Михайлова и кметът на община Марица Димитър Иванов. Те ще запознаят правителството с обобщена информация за нанесените от наводненията щети и ще представят нуждите на региона от подкрепа от страна на държавата.

По предварителни данни щетите от наводненията в трите най-засегнати места в Карловско са за над 60 млн. лв. Това съобщи по-рано днес пред bTV кметът на общината Емил Кабаиванов. Той подчерта, че цифрата вероятно не е окончателната, тъй като няма как всички поражения да бъдат описани за няколко дни. Повече от 340 къщи са увредени в различна степен. Шест от тях са напълно разрушени, а в повече от 60 е невъзможно да се живее. Обитателите на тези имоти към момента живеят при близки и приятели. Общо 378 семейства се нуждаят от подкрепа от Агенцията за социално подпомагане. Списъците ще бъдат готови днес.

Пометени от стихията са седем мостови съоръжения и повече от десет по-малки моста, които свързват села в региона. Кабаиванов е категоричен, че преди бурите, отнесли къщите и инфраструктурата, коритата на реките са били почистени.

Междувременно стотици доброволци продължават да помагат на хората, останали без дом. Оказва се, че има и такива, които злоупотребяват с оказваната помощ. Някои взимали лопати и ботуши, без действително да имат нужда от тях. Мародери пък влизали в опразнените и полуразрушени къщи.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *