ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Парламентът ще обсъжда комисия за меморандума с Gemcorp

Парламент Народно събрание сграда

Парламентът да обсъди проекторешение за създаване на Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството с министър-председател Кирил Петков, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Вносители на предложението са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) и група народни представители. Предвижда се временната комисия да бъде създадена на паритетен принцип от 14 народни представители – по двама от всяка парламентарна група, и срокът й на работа да бъде един месец. 

Първа точка в проектопрограмата е ратификация на Споразумение за сметка между Министерството на отбраната (МО) на България и Федералната резервна банка на Ню Йорк и на Споразумение относно определени сметки, свързани с финансиране на чуждестранни военни продажби от правителството на България, между МО, Агенцията на Департамента по отбрана на САЩ за сътрудничество в областта на сигурността и Федералната резервна банка на Ню Йорк.

Предвижда се депутатите да обсъдят на първо четене изменения в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, както и ратификация на Протокол за изменение на Спогодбата между България и Германия за избягване на двойното данъчно облагане и отклонението от облагане с данъци на доходите и имуществото.

В проектопрограмата е и първото четене на промени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, в Закона за специалните разузнавателни средства и в Закона за пазарите на финансови инструменти, както и на законопроекти за енергията от възобновяеми източници в морските пространства.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *