ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Пет кандидати за проект на ремонт на алтернативен маршрут на АМ „Тракия“

проект строеж обществена поръчка апи оферта ремонт

Пет са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на близо 8.4 км от Подбалканския път I-6 на територията на област Пловдив. Това е участъкът от отбивката за град Копривщица до моста „Зли дол“ при гр. Клисура /от км 216+142 до км 224+535/, уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Офертите са подадени от:

  • ПРОДЖЕКТ ПЛАНИНГ ЕНД МЕНИДЖМЪНТ ООД – 105 744 лв. без ДДС;
  • ВИА-ПЛАН ЕООД – 80 520 лв. без ДДС;
  • АЛВЕ КОНСУЛТ ЕООД – 142 681 лв. без ДДС;
  • ПЪТПРОЕКТ ЕООД – 166 650 лв. без ДДС ;
  • ИЛИЯ БУРДА ЕООД – 134 400 лв. без ДДС.

Обществената поръчка е за изработването на технически проект за ремонт както на първокласното трасе, което е в планински терен, така и на девет виадукта в участъка от Подбалканския път. Трасето на I-6 София – Бургас е алтернативен маршрут на АМ „Тракия“.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи, отбелязаха от пътната агенция. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът за реализацията им и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Републиканският път I-6, по-известен и като Подбалканският път, е първокласен път от Републиканската пътна мрежа на България с направление от запад на изток, преминаващ по територията на девет области: Кюстенсилска, Пернишка, област София, Софийска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска и Бургаска.

Пътят започва от границата с република Северна Македония и при ГКПП "Гюешево" се насочва на изток. Общата му дължина е 508.5 км, която го прави най-дългият републикански път в България. В участъка от ГКПП "Гюешево" до Перник пътят съвпада с Европейски път Е871, а в участъка от „Петолъчката“ до Бургас – с Европейски път Е773.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *