ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Петков: С “Джемкорп” подписахме само намерение за инвестиции

Парламент Кирил Петков

С "Джемкорп" подписахме писмо за намерение за инвестиции. Това заяви премиерът Кирил Петков в парламента, където отговаря на депутатски въпроси по време на блицконтрол.

За да успокоя опозицията – това, което подписахме, е просто писмо за намерение за инвестиции и няма задължителен характер. Ние проверихме дали имат руски инвеститори в този момент – те нямат в този момент. Разпоредил съм пълна проверка – пет години назад какви инвеститори са идвали. Няма да подпишем с никой, ако имаме най-малките съмнения, заяви Петков в отговор на въпрос от депутатката от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията "Джемкорп".

Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка, попита още Трифонова, на което Петков отговори категорично не.

С радост отбелязахме, че днес присъства министър-председателят, но е редно да уведомите премиера, че неговото присъствие тук не е за цвят, а за да отговаря на поставените въпроси. По отношение на нашия въпрос нямаше отговор. Не стана ясно какво е подписало правителството. Според премиера – писмо. Според Асен Василев този меморандум е подписан, защото американското посолство е завело компанията в МС, според американското посолство това не е така. Не стана ясно коя е корпорацията – офшорката ли, е или друга? Министър-председателят не е възлагал такава проверка, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Да се проведе втори контрол като днес се случва за първи път в историята, заяви председателят на Народното събрание Никола Минчев относно обстоятелството, че Петков е отсъствал миналата седмица.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *