ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Поне десетима гранични полицаи са замесени в трафика на мигранти

Иван Демерджиев

Поне десетима гранични полицаи са участвали в схеми за трафик на мигранти. Това каза пред репортери в Пловдив служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. Полицаите са били в различни териториални подразделения на "Гранична полиция" на границата с Турция. По думите на министъра със засилване на мигрантския натиск очевидно са засилени процесите на привличане на полицейски служители в схемите за трафик. "Вътрешна сигурност" работи по изясняването на въпроса в взаимодействие с прокуратурата. "Ще има и размествания за служители, за които нямаме достатъчно доказателства, но имаме убедителни данни, че са замесени в такъв трафик", уточни Демерджиев.

Министърът коментира и проверките за незаконна сеч в района на Карлово, която може да е свързана с наводнението в региона. Той съобщи, че следващата седмица със земеделския министър ще извършат съвместни проверки. Ще посетят и други райони, където има такива данни. "Ще извършим документални проверки на място какво и как се добива и разрешено ли е по законния ред", добави той. И увери, че ако има нарушения – сеч извън разрешената или в непозволени обеми и места, ще се предприемат всички действия в рамките на правомощията на МВР.

В сряда, след заседанието на Министерския съвет, са поканени кметът на община Карлово и областният управител на Пловдив, за да докладват за положението. Идеята е всеки от министрите да предложи в рамките на своите възможности с какво може да се помогне на населението и пострадалите райони. "Комисията за бедствия и аварии действа за цялата страна, но отложихме заседанието с една седмица, за да може да се включи и този район", обясни силовият министър.

Демерджиев присъства на тържествения молебен в катедрален храм "Света Богородица" в Пловдив по повод 137-та годишнина от Съединението на България и празника на Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *