ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Поредна Секторна стратегия за е-Митници

митници

Министерският съвет прие Секторна стратегия за развитие на електронното управление в Агенция "Митници" и на Пътна карта за изпълнение на Секторната стратегия за развитие на електронното управление в Агенция "Митници" – "е-Митници" 2021-2027 г.

Стратегията за дигитализация на митническата администрации – "е-Митници" 2021-2027 г. е създадена от Агенция "Митници" като секторен стратегически документ в областта на политиката за развитие на електронното управление в Република България 2019-2027 г. в Агенция "Митници".

Целта е да се предложи общата стратегическа рамка за постигане на цифровата трансформация на митническата администрация и нейната дейност в съответствие с актуалните европейски принципи за електронно управление, киберсигурност, контрол и надзор по митническото и акцизното законодателство, политиките за развитие на национално ниво и действащата нормативна уредба.

Секторната стратегия за развитие на електронното управление в Агенция „Митници“ – "е-Митници" 2021-2027 г. продължава, развива и надгражда проектите по дигитализация на митническата администрация, които са реализирани със Секторна стратегия за развитие на електронното управление в Агенцията в периода 2016-2025 година.

На 12 октомври 2016 г. тогавашното правителство "Борисов 2" също прие Секторна стратегия за развитието на електронното управление в Агенция „Митници“ – „е-Митници“ 2016-2020 г., и Пътна карта за изпълнението й.

Тогава за реализирането на проекта бе предвидено финансиране по Оперативна програма „Добро управление“ в размер на 9.349 млн. лв. и съфинансиране от държавния бюджет в рамките на 2.912 млн. лева за целия период на изпълнение до 2020 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *